23948sdkhjf

Premiärbilderna på hälsoklustret i Mölndal

Så här ser de första husen i GoCo ut – Klustersatsningen för hälsa och innovation som blir Astrazenecas nya grannar.

Astrazeneca hade mycket mark de inte behövde, men istället för att sälja till den som bjuder mest beslutade bolaget att sälja till den som genererar mest värde på lång sikt. Nu presenteras bilder av de första husen i klustersatsningen GoCo i Mölndal.

Framtidens hälso- och innovationsområde GoCo är ett samarbete mellan Next Step och Vectura fastigheter, i nära samarbete med Astrazeneca och är målet att attrahera forskare, entreprenörer och talanger från hela världen.

– Vi skapar ett helt nytt levande kvarter granne med AstraZeneca där vi hoppas att många företag inom hälsa kommer att hyra in sig. Det ska fungera som en plattform för samarbete och innovation, förklarade Jesper Jensen, facilitator GoCo, för Life Science Sweden i höstas.

Fokus ligger på hälsa, medicinsk utveckling och digitalt entreprenörskap. Genom att addera cirka 300 bolag, bostäder, hotell och levande bottenvåningar transformeras nu området till ett innovationsområde i det redan befintliga hälsoklustret som finns i Mölndal.

– Vi tror att idéer som man idag inte känner till kan födas när människor lär känna varandra, så vi ville ha en granne som vill utveckla ett life science-kluster som vi har nytta av, sa Matti Ahlqvist, Astrazeneca till Life Science Sweden på mötet Park Annual.

Nu publiceras de första bilderna på satsningen i Mölndal. Det är arkitektfirman Semrén & Månsson som har ritat det första huset i området. På hustaken syns storskaliga människostatyer som ska signalera verksamhetens innehåll.

Att samla bolag som skiljer sig både till storlek och mognadsgrad kan generera ett mervärde för alla menar Matti Ahlqvist.

– Som litet bolag kan det vara svårt att klara av det regulatoriska, de stora upphandlingarna, kontakter med myndigheter runt om i världen, ingångar till leverantörer runt om i världen. Allt det kan man få genom samverkan. Å andra sidan finns det många saker som vi som ett stort bolag inte känner till, till exempel hur snabbt och lätt man faktiskt kan göra saker när man inte har resurser

De första hyresgästerna i hälsoklustret ska flytta in 2021 och hela området ska stå klart 2028.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094