23948sdkhjf

Alligators kandidat visar kraftfull effekt

Lundabaserade Alligator bioscience kandidat ATOR-1017 mot spridd cancer visar kraftfulla anti-tumöreffekter. Bolaget siktar på att starta studier i cancerpatienter senare i år.

Nya prekliniska data visar att 4-1BB-antikroppen ATOR-1017 ger kraftfulla anti-tumöreffekter. Bolaget kommer att presentera dessa prekliniska data för läkemedelskandidaten vid en vetenskaplig konferens i London senare i eftermiddag.

ATOR-1017 är en monoklonal antikropp som utvecklas för behandling av spridd cancer.

De nya data visar att ATOR-1017 ger kraftfulla anti-tumöreffekter i en experimentell modell för tjocktarmscancer. Dessutom visas att kandidaten har en dosberoende hämmande effekt på tumörtillväxt och ökar överlevnad skriver bolaget i ett pressmeddelande. Tidigare prekliniska data har visat att ATOR-1017 aktiverar både natural killer-celler och T-celler, vilka båda medverkar till effektiv immunmedierad avdödning av tumörceller.

– ATOR-1017 är med sina tumörriktade egenskaper utformad för en överlägsen säkerhet/effekt-profil och de nya resultaten stärker ytterligare dess ”best-in-class”-profil. ATOR-1017 har potential att kunna minska biverkningar och ge ett kraftullt och varaktigt immunsvar. Detta ger oss ett starkt prekliniskt underlag för att gå in i nästa fas av utvecklingen. Vi förväntar oss kunna starta studier i cancerpatienter senare i år, säger Christina Furebring, Alligator bioscience, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.111