23948sdkhjf

Exporterar sin affärsutveckling till Ryssland

Den Skånebaserade life science-inkubatorn Smile ska stå för expertisen inom affärsutveckling i ett projekt i Ryssland.

Smile Incubator har blivit utvald att som enda internationella organisation stå för expertisen inom affärsutveckling i acceleratorn Startup Challenge 2019, som anordnas av Rysslands största life science-inkubator Skolkovo i Moskva. Smile valdes ut i en upphandlingsprocess där flera internationella organisationer deltog. Acceleratorn är initierad av Astrazeneca som genomför den i samarbete med Skolkovo under 2019.

Syftet med acceleratorn är att vaska fram de mest lovande innovativa lösningarna bland ryska uppstartsbolag inom områdena cancer, hjärt- och kärlsjukdomar, besvär i njur-, metabolism- och andningsfunktioner, samt e-Hälsa.

Skåneinkubatorn kommer att ta emot sex finalisterna i Lund för att coacha deltagarna under två dagar i höst, och kommer därefter att ge fortsatt affärsutvecklingsstöd vid webbaserade seminarier samt besöka Skolkovo inför finalen.

– Det är fantastiskt roligt att vårt genuina kunnande inom affärsutveckling och våra effektiva processer för att coacha uppstartsbolag ännu en gång har uppmärksammats internationellt, och det ska bli spännande att få hjälpa de bästa life science-bolagen i Ryssland, kommenterar Ebba Fåhraeus, vd för Smile Incubator på Medicon Village i Lund.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094