23948sdkhjf

Rhovac säkrar finansieringen

Genom en nyemission tillförs forsknings och utvecklingsbolaget runt 180 miljoner kronor och säkrar finansieringen för de kommande tre åren.

Företrädesemissionen tecknades till 41,2 procent med stöd av teckningsrätter, 0,4 procent av emissionen utan stöd av teckningsrätter. Resterande del av företrädesemissionen, motsvarande 58,4 procent av emissionen, tecknades av emissionsgaranter. Totalt tillförs bolaget drygt 180 miljoner kronor före emissionskostnader.

– Vi är mycket nöjda över att bolaget lyckats säkra tillräcklig finansiering för de kommande tre åren och samtidigt tillförts nya långsiktiga ägare. Kapitaltillskottet möjliggör fortsatt optimal klinisk utveckling av RV001, där den primära studien är fas IIb-studien i prostatacancer. Under de kommande två till tre åren kommer resultat från den kliniska utvecklingen att genereras, resultat som vi bedömer kommer att skapa en stark position inför kommande avtalsförhandlingar. Rhovac räknar med att finna en partner bland större läkemedelsbolag innan fas III, vilket är den sista utvecklingsfasen innan lansering, säger vd Anders Ljunqvist i en kommentar.

Lundabaserade Rhovac bedriver forskning och utveckling av immunterapeutiska läkemedel. Bolagets huvudfokus ligger på utveckling av ett terapeutiskt cancervaccin med potential att förhindra eller begränsa metastasering av cancer

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11