23948sdkhjf

Miljardaffär för Karo

Karo pharma har köpt konsumenthälsovårdsföretaget Trimb för 3,4 miljarder kronor.

Trimb grundades 2012 och är baserat i Stockholm med ungefär 90 anställda. Bolaget äger licenser till, marknadsför och säljer ett stort antal egenvårdsläkemedel och hälsovårdsprodukter. Trimb har en portfölj av varumärken som är inriktade på hudvård, fotvård, munvård och intimhälsa.

Nu köper Karo bolaget för 3,4 miljarder kronor. Förvärvet finansieras genom nya kreditfaciliteter samt en ny brygglånefacilitet. Avsikten är att efter slutförd transaktion återbetala brygglånefaciliteten med medel från en nyemission av aktier om cirka 1,5 miljarder kronor med företrädesrätt för Karos aktieägare.

– Trimb är ett framstående bolag inom egenvårdsläkemedel och hälsovårdsprodukter. Bolaget har över de senaste åren framgångsrikt byggt en nordisk verksamhet och har en växande närvaro i norra Europa. Bolaget kompletterar Karo pharma väl, både vad gäller geografisk närvaro, försäljningskanaler och produktutbud. Jag ser fram emot att fortsätta denna resa i ett sammanslaget bolag, kommenterar Christoffer Lorenzen som tillträder som Karo pharmas nya vd per 1 juli 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078