23948sdkhjf

Ny vd på SwedenBio

Helena Strigård tar över som vd när Jonas Ekstrand lämnar posten efter åtta år.

SwedenBios styrelse har utsett Helena Strigård till ny vd. Strigård tillträder den 1 september och ersätter Jonas Ekstrand som efter åtta år som vd går vidare till annan verksamhet.

– Jag är mycket glad att Helena Strigård har tackat ja till uppgiften att leda Sveriges största branschförening för life science. Som vice vd på SwedenBio har hon starkt bidragit till organisationens positiva utveckling och jag är övertygad om att hon kommer att kunna vidareutveckla verksamheten som nu befinner sig i kraftig expansion, säger styrelseordförande Lars Adlersson.

Helena Strigård är civilingenjör i molekylär bioteknologi och fil. kand. i företagsekonomi. Hon har tidigare bland annat arbetat som rådgivare inom forsknings- och innovationspolitik på Svenskt Näringsliv samt som rådgivare på näringslivsorganisationen BusinessEurope. På Finansdepartementets budgetavdelning har hon över åren ansvarat för en rad politikområden, däribland närings- och forskningspolitik och departementets arbete med 2016 års forsknings- och innovationsproposition.

– Jag ser fram mot att ta över ledarskapet för SwedenBio och tillsammans med mina kollegor vidareutveckla föreningens arbete med att stötta våra medlemmar och stärka förutsättningarna för de svenska life science-företagen. Life science är en svensk paradgren och vårt fokus är att den fortsatt så ska vara, säger tillträdande vd Helena Strigård.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078