23948sdkhjf

Redwood i hamn med fas II

Sista patienten är nu rekryterad till bolagets pågående fas II-prövning.

Redwood pharmas kliniska Fas II-prövning är en randomiserad, placebokontrollerad multicenterstudie som genomförs på kliniker i Österrike, Ungern och Tyskland. Det är bolagets kandidat RP101 mot kroniskt torra ögon hos kvinnor efter klimakteriet som prövas. Cirka 100 patienter utvärderas under en behandlingsperiod om tre månader, varefter studien avslutas med en uppföljning efter det att sista dosen administrerats.

– Bolaget har nu nått ytterligare ett delmål och närmar sig målet att kommersialisera en ny behandling mot kroniskt torra ögon. Vi ser nu med tillförsikt fram emot studieresultaten. Positiva resultat kommer att ta oss ytterligare steg framåt i våra diskussioner med kommersiella partners, säger Martin Vidaeus, vd för Redwood pharma.

Målsättningen är att visa effekt och säkerhet samt att fastställa den effektiva dosen av RP101 för behandling av måttliga till svåra besvär av torra ögon hos kvinnor efter klimakteriet.

I den kliniska studien administreras sterila ögondroppar eller matchande placebo en eller två gånger om dagen. Den primära parametern för utvärdering av effekt är att med hjälp av ett så kallat Schirmer-test mäta mängden tårfilm som produceras. En annan parameter som studeras är hur väl ögondropparna tolereras. Självupplevda symtom utvärderas med hjälp av ett frågeformulär anpassat för ändamålet. Eventuella förändringar av hornhinnan studeras också liksom flera andra parametrar som beskrivs i studieprotokollet.

Topline-resultat beräknas som tidigare kommunicerats kunna publiceras senast under första kvartalet 2020.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08