23948sdkhjf

Emission för Redwood

Syftet med emissionen om drygt 11 miljoner kronor är att ersätta konvertibel.

Villkoren i företrädesemissionen innebär att åtta befintliga aktier ger rätt att teckna en ny aktie till kursen 7,25 kronor. Teckningstiden löper under perioden den 4 – 23 september 2019.

Genom teckningen kommer bolaget att tillföras upp till 11,5 miljoner kronor före emissionskostnader. Emissionen är inte säkerställd genom teckningsförbindelser eller garantiavtal.

Motivet för emissionen är främst att avveckla resterande del av den konvertibelfacilitet som funnits sedan 2018, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Genom en företrädesemission erbjuder vi nu våra aktieägare att med ägarkapital finansiera Redwood pharmas verksamhet förbi den tidpunkt när vi förväntar oss resultaten från den pågående kliniska prövningen och en bra bit in i 2020. Vi kommer bara att utnyttja den befintliga kreditfaciliteten, som vi dessutom förlängt med sex månader, i den utsträckning som emissionen inte blir fulltecknad. Mot den bakgrunden har vi inte ansett oss behöva garantera emissionen, vilket innebär att den kan genomföras på ett mycket kostnadseffektivt sätt, säger Martin Vidaeus, vd för Redwood Pharma i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078