23948sdkhjf

Polarcool får ny vd

Matz Johansson tar över rodret på Lundabolaget.

Den 16 september tillträder Matz Johansson som ny vd för medtechbolaget Polarcool. Han har haft flera olika ledande positioner på medtech och e-hälsobolag i Norden och internationellt. Han kommer närmast från en tjänst på Doro men har tidigare erfarenhet från bland annat General Electric, Siemens, Scanex Medical Systems, Opus Dental och Compugroup Medical.

– Jag känner en oerhörd glädje över att få marknadsetablera Polarcap globalt som den absolut främsta behandlingsmetoden till att motverka och lindra skador från hjärnskakningar inom idrotten. De lösningar som Polarcool erbjuder kommer fylla en särskild roll för att stödja en långsiktig och trygg idrottsutövning inom många olika sporter, både för professionella och amatörer, säger Matz Johansson i ett pressmeddelande.

– Polarcap har i en svensk vetenskaplig studie med statistisk signifikans visat att ishockeyspelare med hjärnskakning får bättre återhämtning och kan återvända till spel tidigare, vilket anses vara förknippat med minskat långtgående fysiskt som psykiskt lidande. Vi ser fram emot att skapa ytterligare klinisk evidens i pågående och planerade studier inom flera sporter. Polarcools inriktning framåt är nu tydlig. Tillsammans med idrottsvärlden kommer Polarcool leverera tillväxt- och förändringsagenda för att idrott ska kunna utövas tryggt och säkert. Det är på den vägen vi kommer att skapa långsiktiga värden för våra kunder och ägare, tillägger han.

Vd-rollen tar Matz Johansson över från Iman Ziai som varit tillförordnad vd sedan år 2018. Han finns dock kvar på företaget som CFO och IR-ansvarig.

Lundabaserade Polarcool utvecklar medicintekniska lösningar för behandling av idrottsskador. Fokus ligger för tillfället på Polarcap System där syftet är att lindra skador från hjärnskakningar genom nedkylning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079