23948sdkhjf

Dödsfall minskade i Astrastudie

Bolagets fas 3-studie Caspian visar positiva resultat på total överlevnad för patienter med småcellig lungcancer när Imfinzi kombinerades med cellgifter.

Astrazeneca släpper nu detaljer kring Caspian-studien där immunterapiläkemedlet Imfinzi kombineras med cellgifter jämfört med standardbehandlingen vid småcellig lungcancer. Redan i juni presenterade bolaget en interimsanalys som visade på en signifikant förlängd överlevnad.

De detaljerade resultaten som nu presenteras på lungcancerkongressen i Barcelona visar på en minskning av dödsfallen med 27 procent. Detta vid behandling med immunterapiläkemedlet Imfinzi tillsammans med fyra cykler av cellgifter, antingen med cisplatin eller carboplatin jämfört med standardbehandlingen vid småcellig lungcancer.

Medianöverlevnaden ökade från 10,3 månader med standardbehandling till 13 månader med kombinationsbehandlingen med Imfinzi. Efter 18 månader levde cirka 33 procent av de som behandlat med Imfinzin jämfört med knappt 25 procent av patienterna som enbart behandlades med cellgifter.

Caspian-studien äger rum på drygt 200 centra i 22 länder i USA, Europa, Sydamerka, Asien och Mellanöstern. Primär endpoint är total överlevnad (OS).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094