23948sdkhjf

Alzinova byter tillverkare

”En mycket stor förbättring jämfört med vår tidigare leverantör”, säger vd Per Wester.

Göteborgsbaserade Alzinova har tecknat avtal med den schweiziska peptidspecialisten Bachem. Avtalet avser produktion av företagets alzheimervaccin, som just nu befinner sig i preklinisk utvecklingsfas. I samband med detta avslutade Alzinova dessutom samarbetet med sin tidigare leverantör.

Efter ett nyligen slutfört pilotprojekt har Bachem visat sig besitta både den kunskap och kapacitet som krävs för att kunna leverera läkemedelssubstans för hela det kliniska utvecklingsprogrammet. Vi kan nu, tillsammans med Bachem, fortsätta utveckla vaccinet så att produktionsmetoden optimeras ytterligare inför kommande kliniska program, samt inför ett framtida marknadsgodkännande, säger Per Wester, vd Alzinova, i ett pressmeddelande.

Sedan vi inledde pilotförsöket med Bachem har vi sett den professionalism och kvalitetskontroll som de erbjuder. Det innebär en mycket stor förbättring jämfört med vår tidigare leverantör, som varit den grundläggande orsaken till att vi tvingats uppdatera tidsplanen.

Förhoppningen med Alzinovas vaccinkandidat ALZ-101 är att den ska kunna användas både för att behandla och förebygga uppkomsten av alzheimers sjukdom.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062