23948sdkhjf

Efter amerikanska uppköpet anställs fler

I somras köptes Umeåföretaget Umandiagnostics upp av amerikanska Quanterix för 22,5 miljoner dollar. Nu anställer man fler – till kontoret i Umeå.

Umandiagnostics sitter på Umeå biotech incubator och grundades 2006 av Niklas Norgren och Torgny Stigbrand. Sedan dess har de arbetat med nervskademarkören och proteinet NF-light. NF-light finns i nervcellerna och om nerverna blir skadade, på grund av ett trauma eller en neurologisk sjukdom, så läcker proteinet ut i cellernas omgivning. Bolagets nervmarkör möjliggör att man med hjälp av ett blodprov kan mäta hur mycket av NF-light-proteinet som läckt ut, vilket ger en fingervisning om hur stor skadan är.

I slutet av juni gick Umandiagnostics ihop med sin största kund och partner – det amerikanska bolaget Quanterix. Tack vare sammangåendet fick Umandiagnostics tillgång till Quanterixs marknads- och säljavdelning, vilket nu resulterar i två nyanställningar på Umeåbolaget.

– Efterfrågan på våra produkter är väldigt stor på den globala marknaden – troligtvis väntar ännu fler nyanställningar för oss, säger Niklas Norgren, vd på Umandiagnostics.

De nya medarbetarna är Charlotta Norman, som ska jobba med customer support, order och logistik, och Carola Falk, som ska jobba med research och development.

– Vi är väldigt glada att ha dem på plats. Nu är vi ett ännu större team som arbetar för att patienter med neurologiska sjukdomar ska få bättre levnadsförhållanden, säger Niklas Norgren.

Vid uppköpet tydliggjordes det att bolaget skulle behålla sitt namn och finnas kvar i Umeå.

– Därför känns det extra kul att vi redan nu kan nyanställa. Det finns en stor efterfrågan på produkter inom neurodiagnostik och med våra utökade marknadskanaler når vi en ännu större målgrupp av potentiella kunder. Vi kommer säkerligen behöva anställa fler framöver, säger Niklas Norgren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078