23948sdkhjf

Förseningar tynger Biogaia

Probiotikabolaget Biogaia räknar med minskad försäljning efter att en av bolagets leverantörer inte levererat i tid.

Biogaia har drabbats av leveransförseningar från en av sina externa leverantörer. Leverantören, som är baserad i Belgien, packar flera av bolagets tabletter i aluminiumförpackningar. Förseningarna är orsakade av att leverantören skaffat ett nytt it-system i sin produktion.

Bolaget bedömer att förseningarna kommer att påverka försäljning till distributionspartner och resultat i både kvartal 3 och kvartal 4, 2019. För tredje kvartalet beräknas försäljningen uppgå till cirka 167 miljoner kronor. Motsvarade siffra förra året var 175 miljoner. Rörelseresultatet för tredje kvartalet förväntas uppgå till cirka 49 (66) miljoner kronor. Resultateffekten av leveransförseningarna för kvartal 4 är för tidigt att uttala sig om skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Leveransförseningarna är naturligtvis mycket olyckliga, men vi bedömer att försäljningsminskningen är temporär och att förseningarna inte påverkar våra långsiktiga förväntningar och sälj- och marknadsföringsstrategier. Vi ser däremot över våra inköpsrutiner för att minska risken för en upprepning av liknade problem, kommenterar Isabelle Ducellier koncernchef Biogaia.

Probiotikabolaget är noterar på Nasdaq Stockholm och kursen backade rejält i fredagens handel.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079