23948sdkhjf

Hon lämnar Athera – efter 13 år

Vd-byte i Athera när Carina Schmidt går vidare till nya uppdrag – James Hall tar över.

Efter 13 år som vd för Athera går Carina Schmidt vidare till nya uppdrag. Hon kommer dock att finnas tillgänglig som resurs och rådgivare för företaget.

Vd-rollen tas över av irländaren James Hall, som tog plats i Atheras ledningsgrupp i mars. Han har arbetat inom läkemedelsindustrin i 20 år. Bland annat har han spenderat tolv år på läkemedelsjätten Astrazeneca, där han haft ledande positioner inom kommersiell utveckling, FoU och affärsutveckling. James Hall har även varit konsult inom området läkemedel och medicinska produkter vid McKinsey and Co och enligt sin Linkedin-profil är han i dagsläget rådgivare i Biocrine, styrelseledamot i B Matrix samt grundare till Dunville North.

Athera utvecklar en antikroppsbaserad läkemedelskandidat som nu befinner sig i klinisk fas II. Läkemedelskandidaten, ATH3G10, avses för behandling av inflammation med målsättningen att förebygga hjärtkärlsjukdomar.

– Under min ledning har Athera gått från att vara ett litet bolag sprunget ur forskningsprojekt från Karolinska Institutet till ett bolag med en lovande läkemedelskandidat i klinisk utveckling. Just nu pågår en fas II-studie av produktkandidaten ATH3G10 för att minska risken för hjärtsvikt efter hjärtinfarkt på elva sjukhus och data från studien är planerade att rapporteras 2020. Jag har arbetat sida vid sida med James Hall under en tid och känner mig oerhört trygg med att lämna över till honom, säger Carina Schmidt, avgående vd i Athera, i ett pressmeddelande.

Carina Schmidt kommer att hålla presentationen Therapeutic Antibody Development in semi-virtual organizations – a 10 year perspective vid det internationella mötet Pharma Outsourcing som anordnas av Life Science Sweden med Kemivärlden och som går av stapeln den 10 december vid Stockholm Waterfront Congress Centre. Inträdet är gratis för deltagare. Läs mer om Pharma Outsourcing här.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078