23948sdkhjf

Blir kommunikationschef på Sahlgrenska Science Park

”Ett drömjobb helt enkelt”. Det säger Mia Ekdahl som bli kommunikationschef för Sahlgrenska Science Park.

– Kommunikationen med omvärlden är central för vårt uppdrag att vara fönstret utåt för den växande life science-branschen i Västsverige. Branscherna går ihop och gränserna suddas ut mellan ’health’ och ’tech’. Med Mias bakgrund, breda erfarenhet och nätverk kan vi lägga in ytterligare en växel i det arbetet, säger Charlotta Gummesson, vd, Sahlgrenska Science Park.

Mia Ekdahl har över 20 års erfarenhet av strategiskt och operativt kommunikationsarbete inom Sverige och internationellt med huvudsakligt fokus på life science. Under många år drev hon eget konsultföretag som stöttade allt från inkubatorsverksamheter till multinationella storföretag med kommunikation och varumärke, samt policyfrågor. Mia har även jobbat med kommunikation inom läkemedelsindustrin. Hon kommer närmast från Astrazeneca som globalt kommunikationsansvarig för forskningen inom andningsvägar, samt kardiovaskulära, njur- och metabola sjukdomar, med ett starkt fokus på digitala kanaler.

– Att hjälpa företag och innovatörer inom life science att bli skarpare och mer målinriktade i sin kommunikation, och på så sätt skapa bättre relationer och affärer, nationellt såväl som internationellt, är något jag verkligen brinner för. Dessutom får jag vara med att driva fler arbetstillfällen till Västsverige och skapa ökat värde för vården. Ett drömjobb helt enkelt, kommenterar Mia Ekdahl sitt nya jobb.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.124