23948sdkhjf

Hon blir generaldirektör

Tidigare statssekreterare Agneta Karlsson blir ny generaldirektör för TLV.

Regeringen har utsett Agneta Karlsson till ny generaldirektör för myndigheten Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV. Hon tillträder tjänsten den 2 december 2019.

– Jag är väldigt glad över att vi nu får Agneta Karlsson som generaldirektör för Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket. Agneta är inte bara en erfaren chef och ledare, hon har dessutom en gedigen erfarenhet av hälso- och sjukvårdsområdet, säger socialminister Lena Hallengren i en kommentar.

Agneta Karlsson har mångårig erfarenhet i både läkemedelsbranschen och på Socialdepartementet, där hon varit statssekreterare med ansvar för bland annat hälso- och sjukvårdsfrågor.

– Jag är stolt över uppdraget och ser fram emot att tillsammans med personalen på myndigheten bidra till att utveckla tandvårds- och läkemedelsområdet. I Sverige bedrivs världsledande forskning och utveckling av nya läkemedel och medicinteknik. Här hoppas jag att vi på TLV kan fortsätta bidra till Sveriges ambition att vara en ledande nation inom life science, kommenterar Agneta Karlsson sitt nya uppdrag.

Inger Erlandsson har varit tillförordnad generaldirektör för TLV, sedan i juni efter att den tidigare generaldirektören, Sofia Wallström, blev generaldirektör för Inspektionen för vård och omsorg.

Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket har till uppgift att pröva om ett läkemedel, en förbrukningsartikel eller en tandvårdsbehandling ska subventioneras av samhället.

Läs mer om: TLV
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062