23948sdkhjf

Överväger parallellnotering

" Vår huvudsakliga kommersiella marknad kommer att vara USA" – Calliditas kikar på amerikanska börsen.

Stockholmsbaserade Calliditas Therapeutics meddelade igår torsdag att bolaget har skickat in utkast till registreringsdokument till U.S. Securities and Exchange Commission med avsikten att eventuellt parallellnoteras på den amerikanska börsen.

Varför är ni intresserade av att eventuellt noteras på den amerikanska börsen och varför just nu?

– Vår huvudsakliga kommersiella marknad kommer att vara USA om vårt läkemedel genererar positiva data i den pågående fas III-studien och en potentiell börsnotering i USA är tänkt att främja bolagets tillgång till den publika kapitalmarknaden i USA. Vi har ingen fast tidsplan för en notering. En potentiell börsnotering i USA är beroende av SEC och Nasdaqs granskningsprocesser samt marknadsvillkor, efterfrågan från investerare och aktieägarnas godkännande, säger Renée Aguiar-Lucander, vd Calliditas, till Life Science Sweden.

Varför väljer ni att även finnas kvar för handel på Stockholmsbörsen?

– Vi är ett svenskt bolag med starkt support från våra existerande aktieägare, vilka vi fortsättningsvis vill jobba för genom att skapa värde framöver. Vi ser ingen anledning till att inte fortsättningsvis vara aktiva på vår hemmamarknad.

Om en parallellnotering blir av så är det ännu inte bestämt vilket antal amerikanska depåbevis som kommer att erbjudas, hur många underliggande stamaktier som kan komma att emitteras eller vad priset kan bli för sådana värdepapper.

Calliditas grundades år 2004 under namnet Pharmalink. Företagets huvudkandidat Nefecon testas nu i klinisk fas III som en potentiell behandling av den kroniska, inflammatoriska njursjukdomen Ig A-nefropati, även kallad Bergers sjukdom.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.111