23948sdkhjf

Oasmia lanserar cancerläkemedel i tre länder

Oasmia Pharmaceutical lanserar sin produkt Apealea i Sverige, Danmark och Finland. Den första omgången av läkemedlet har skickats till distributörer i dessa länder. Nästa steg blir ansökan om godkännande från FDA.

Apealea är godkänt för behandling av vuxna patienter som lider av ett första återfall av platinumkänslig epitelial äggstockscancer, primär peritoneal cancer och äggledarcancer i kombination med karboplatin. Läkemedlet har godkänts för marknadsföring av Europeiska kommissionen.

– Lanseringen av Apealea i Norden innebär utökade möjligheter för patienter som behöver innovativ cancerbehandling. Det är en viktig milstolpe för Oasmia i övergången mot att bli ett helt integrerat läkemedelsföretag. Som ett andra steg avser vi att fortsätta vårt arbete med att engagera strategiska partners för Apealea i andra geografiska marknader, kommenterar Sven Rohmann, interims-vd för Oasmia.

– Oasmia har uppfyllt alla lagstadgade krav som krävs för lansering av läkemedlet i EU. Nästa steg för oss är att förbereda för ansökan om ett godkännande från den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA för att möjliggöra tillgång till den amerikanska marknaden, säger Nina Heldring, chief medical officer på Oasmia.

Nyheten har fått bolaget att lyfta rejält på börsen som visade tvåsiffrig ökning i förmiddagshandeln.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094