23948sdkhjf

Active biotech byter inriktning

Forskningsbolaget väljer ny inriktning för bolaget. Ögonsjukdomar, blodcancer och Crohns sjukdom står i fokus.

Forskningsbolaget Active biotech har tagit beslut om en ny inriktning för bolaget. Projektportföljen kommer att bestå av naptumomab, i klinisk fas 1b för behandling av solida tumörer i samarbete med Neotx, samt de nya kliniska och prekliniska programmen för tasquinimod och laquinimod.

Laquinimod kommer att riktas in mot två ögonsjukdomar och Crohns sjukdom men inget mer arbete kommer att läggas ned på de tidigare programmen inom multipel skleros eller Huntingtons sjukdom.

Tasquinimod kommer vidareutvecklas i ett nytt akademiskt samarbetsavtal, som en immunmodulerande produkt med en ny verkningsmekanism, för behandling av multipelt myelom men inget ytterligare arbete mot solida tumörer kommer att ske.

Därutöver kommer bolaget för närvarande att göra uppehåll i paquinimod- och SILC-projekten för att skapa ett tydligt fokus på de prioriterade aktiviteterna och förväntas inte att kommunicera vidare om dessa projekt.

Beslut om den nya strategin följer av en analys av nya möjligheter för bolagets ägda kliniska tillgångar, laquinimod och tasquinimod. Baserat på vetenskapliga publikationer, omfattande befintliga prekliniska och kliniska data, analys av de kommersiella möjligheterna, följt av en utvärdering av externa rådgivare, har nya indikationer och företagsprioriteringar definierats för bolaget.

I november 2014 beslutade bolaget att ändra inriktning genom att sluta med fas III-studier och i stället satsa på tidig utveckling.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094