23948sdkhjf

Rusar mot kommersialisering

Intervacc anställer ny chef inför kommersialiseringen av hästvaccinet Strangvac mot kvarka.

Jan Persson är ny finanschef, CFO, på det veterinärmedicinska bolaget Intervacc. Genom denna roll tar han även plats i ledningsgruppen.

I grunden är Jan Persson civilekonom med utbildning från Stockholms universitet. Han har sedan tidigare erfarenhet från ledande roller, bland annat som CFO, på olika typer av bolag. Han kommer närmast från en tjänst som konsult inom ekonomi och finans och har redan arbetat med Intervaccs finansiering och rapportering, under år 2019.

Företaget förbereder sig nu inför kommersialiseringen av sin första produkt, vaccinet Strangvac mot den mycket smittsamma hästsjukdomen kvarka, som orsakas av bakterien Streptococcus equi.

– Det känns mycket stimulerande och spännande att få medverka till att realisera potentialen som finns i teknologin med rekombinanta proteiner, och det är få förunnat att vara med och introducera nya vacciner. Jag är övertygad om att Intervacc har goda förutsättningar att bli en av de ledande aktörerna inom utveckling av djurvacciner baserat på denna spännande teknologi, och jag ser med glädje fram emot att få bidra till detta, säger Jan Persson i ett pressmeddelande.

Rollen som CFO tar han över efter Andreas Johansson som istället har gått över till tjänsten logistik- och inköpschef, och som kommer att finnas kvar i koncernledningen. Han ska vara föräldraledig på deltid fram till hösten 2020.

– Nu ska vi bygga upp en distributionskedja för lansering av Strangvac, och det är en utmaning som jag ser fram emot att leda, säger Andreas Johansson, ny logistik- och inköpschef på Intervacc.

– Det här är ytterligare ett viktigt steg i expansionen av Intervacc och förberedelsen inför lanseringen av Strangvac. Andreas Johansson har en gedigen kunskap och erfarenhet av logistik och inköp av djurläkemedel, ett ansvar som han har haft parallellt med sin CFO roll under många år för oss. När vi nu växer känns det tryggt att vi kan besätta två så viktiga roller med personer som redan känner verksamheten utan och innan, säger Andreas Andersson, vd och koncernchef på Intervacc.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11