23948sdkhjf

Hon tar plats på Inficure

Umeåbolag växer – Anställer forskare och flyttar till nya lokaler.

Förra året gick det framåt för Umeåbaserade Inficure Bio som bland annat genomförde två storaffärer. Företaget meddelar nu att efterfrågan på företagets produkter fortsätter att växa. Därför valde Inficure att utöka personalstyrkan till fem personer. Den 1 januari tog nämligen Kajsa Linde plats som senior scientist på företaget. I grunden har Kajsa Linde en licenciatexamen i kemi och hon kommer närmast från Betagenon.

Inficure Bio har tagit fram en in vivo-modell som underlättar för läkemedelsföretag att snabbare och med större säkerhet kunna testa framtida läkemedel mot fibros, det vill säga ärrvävnad i organ.

– Vi har kommit ut bra på marknaden och efterfrågan på våra produkter ökar stadigt. Just nu jobbar vi med att bredda oss till den koreanska marknaden, där det finns en väldigt stark läkemedelsindustri, säger Sofia Mayans, vd på Inficure, i ett pressmeddelande.

Inficure Bio är en del av Umeå Biotech Incubator och i februari flyttar företaget in i inkubatorns nya lokaler på Tvistevägen 48.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094