23948sdkhjf

Kommersiell milstolpe för Q-linea

Uppsalabolaget har ingått ett världsomspännande exklusivt partnerskap med Thermo Fisher för kommersialisering av företagets ledande produkt.

Forsknings-, utvecklings- och tillverkningsbolaget Q-linea har tecknat ett globalt partnerskap med Thermo Fisher Scientific för kommersialisering av ASTar som är ett helautomatiskt instrument för test av antibiotikaresistens (AST).

– Vi är mycket glada och stolta över att kunna presentera en viktig kommersiell milstolpe för båda företagen. Intresset för att kommersialisera ASTar har varit mycket starkt från ett antal globala företag. Vi är glada över att arbeta med Thermo Fisher och uppskattar särskilt deras globala räckvidd. Vi har en samsyn kring marknaden och hur infektionsdiagnostik kan förbättras, säger Jonas Jarvius, vd för Q-linea i en kommentar.

Thermo Fisher kommer att ha exklusiv rätt att erbjuda ASTar till alla marknader med undantag för att Q-linea kan distribuera på den svenska marknaden. Partnerskapet är exklusivt för båda företagen när det gäller snabb AST-testning. De två bolagen kommer att arbeta i nära samarbete för att erbjuda kunderna en omfattande portfölj av AST-utrustning.

Thermo Scientifics automatiserade AST-system Sensititre är den gällande industristandarden för traditionell MIC-bestämning. Partnerskapet har potential att förbättra och påskynda diagnosen för patienter med allvarliga infektionssjukdomar.

– Vårt distributionsavtal för Q-lineas ASTar-teknik gör det möjligt för våra kunder att effektivisera sitt arbetsflöde, säger Christophe Fraudeau, president Microbiology, Thermo Fisher Scientific i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062