23948sdkhjf

Näringslivet backar KI:s forskning om immunterapi

Nu har tio svenska och internationella företag gemensamt gått ihop med forskare vid Karolinska institutet, KI, för att utveckla cancervården. Det handlar om utveckling av NK cells-baserad immunterapi mot olika cancersjukdomar.

Det var i somras som Sveriges innovationsmyndighet Vinnova presenterade en satsning på totalt åtta nya kompetenscentrum där universitet och företag möts. Nu har tio svenska och internationella företag blivit en del av satsningen. För den aktuella forskningen som drivs av KI är målet att utveckla nya cancerbehandlingar baserade på NK cells-medierad immunterapi.

– Genom bred samverkan kring utveckling av nya immunterapier mot cancersjukdomar, ser vi möjlighet till utveckling som ligger långt utöver det enskilda parter skulle kunna åstadkomma säger professor Hans-Gustaf Ljunggren, ansvarig för satsningen.

De forskningsfrämjande kompetenscentrumen syftar till att stärka Sveriges innovationsförmåga. Akademin, näringslivet och offentlig sektor samverkar i det aktuella programmet.

– Det är glädjande att Karolinska Institutet kan stå som koordinator för en satsning av denna magnitud inom ett mycket viktigt forskningsområde i snabb utveckling, säger Karolinska Institutets rektor Ole-Petter Ottersen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062