23948sdkhjf

Rådgivande referensgrupp ska hjälpa Folkhälsomyndigheten

Med anledning av den pågående pandemin av covid-19 har genrealdirektören för Folkhälsomyndigheten, Johan Carlson, beslutat om att inrätta en rådgivande referensgrupp med experter inom olika områden.

Referensgruppen ska bestå av experter inom smittskydd, epidemiologi, virologi och klinisk infektionsmedicin. Gruppens uppgift kommer bli att stödja myndigheten i det fortsatta arbetet med pandemin. 

– Det är av största vikt att vi som expertmyndighet har snabb tillgång till råd från personer som är väl förankrade i det kliniska och vetenskapliga fältet och som tillsammans med våra egna experter kan diskutera läget och insatserna framåt. Därför har jag fattat beslut om att inrätta denna rådgivande referensgrupp, säger Johan Carlson, Folkhälsomyndighetens generaldirektör, i ett uttalande. 

Syftet med referensgruppens möten kommer vara rådgivande, några formella beslut kommer därför inte fattas i samband med mötena. Vilka personer som kommer ingå i gruppen kommer enligt Folkhälsomyndigheten presenteras inom kort. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109