23948sdkhjf

Rådgivande referensgrupp ska hjälpa Folkhälsomyndigheten

Med anledning av den pågående pandemin av covid-19 har genrealdirektören för Folkhälsomyndigheten, Johan Carlson, beslutat om att inrätta en rådgivande referensgrupp med experter inom olika områden.

Referensgruppen ska bestå av experter inom smittskydd, epidemiologi, virologi och klinisk infektionsmedicin. Gruppens uppgift kommer bli att stödja myndigheten i det fortsatta arbetet med pandemin. 

– Det är av största vikt att vi som expertmyndighet har snabb tillgång till råd från personer som är väl förankrade i det kliniska och vetenskapliga fältet och som tillsammans med våra egna experter kan diskutera läget och insatserna framåt. Därför har jag fattat beslut om att inrätta denna rådgivande referensgrupp, säger Johan Carlson, Folkhälsomyndighetens generaldirektör, i ett uttalande. 

Syftet med referensgruppens möten kommer vara rådgivande, några formella beslut kommer därför inte fattas i samband med mötena. Vilka personer som kommer ingå i gruppen kommer enligt Folkhälsomyndigheten presenteras inom kort. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Medlemsnytt
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Kartläggning: Myt att life science-bolagen flyr utomlands
Capitainer startar samarbete med Astra Zeneca
Positivt EU-utlåtande för ny behandling mot psoriasis
Gynnsamma fas I-data för Active Biotechs ögondroppar
Getinges dotterbolag återkallar ballongpump för hjärtstöd i USA
Andra Nordiska Medier
Rent
MedTech Magazine
Recycling

Sänd till en kollega

0.283