23948sdkhjf

Abbvie i topp för bästa arbetsplatserna 2020

Läkemedelsföretaget Abbvie rankas som femte mest trivsamma arbetsplatsen i rankningen Sveriges bästa arbetsplatser.

Det är undersöknings- och konsultföretaget Great Place to Work som för artonde året i rad rankar de organisationer i Sverige där medarbetare trivs bäst. Varje år undersöker det amerikanska företaget arbetsplatskulturen för 11,5 miljoner medarbetar i 90 länder. Rankningen är nationell och bygger på medarbetarnas upplevelser av sin egen arbetsplats.

I klassen medelstora organisationer, 50 till 249 medarbetare, hamnade Abbvie på femteplats. Det är sjätte året i rad som företaget hamnar högt upp i rankningen. Enligt ett uttalande från Abbvies vd Linn Mandahl handlar resultatet om företagets arbete med att skapa en så god företagskultur som möjligt.

– Med den här rankingen får vi nu bevis för att vårt kulturrecept är framgångsrikt och nästa steg blir helt enkelt att fortsätta att utveckla vårt företag och vår kultur med hjälp av dessa ingredienser. Detta är en ständigt pågående process, och ingredienserna är färskvaror som behöver hanteras varsamt, säger Linn Mandahl, i ett pressmeddelande.

Receptet handlar bland annat om att skapa ett gemensamt mål, upprätthålla ett tydligt ledarskap, kontinuerlig kommunikation, samt att mäta och fira framgångar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079