23948sdkhjf

Innovation i komplexa miljöer

Trots forskningsmetodernas snabba utveckling komplexitets- och effektivitetsmässigt sker det mesta av den biologiska laboratorieforskningen på det gamla traditionella sättet: manuellt och en faktor i taget. För att kunna utvinna värdefull vetenskaplig kunskap på ett snabbare sätt krävs det en ny angreppsvinkel.

I samarbete med ledande bioteknik- och läkemedelsföretag världen över förser det tvärvetenskapliga teamet av datavetare, biologer, matematiker och kemister på Synthace forskarna med digitala verktyg och flexibel automation som gör det lättare att lösa biologiskt komplexa problem.

En central komponent i sammanhanget är statistisk försöksplanering (SFP). Med sin starka bakgrund i optimering av bioprocesser kan Synthace erbjuda forskarna en kodfri, flexibel och användarvänlig miljö för utformning, optimering och genomförande av sofistikerad SFP som inte kräver några som helst kunskaper i programmering.

Synthaces molnbaserade plattform Antha omvandlar SFP-input till instruktioner för automatiserade vätskehanterare och genererar strukturerade datauppsättningar som är klara för omedelbar analys. Den ökande storleken och omfattningen på experimenten och datavolymen som kan genereras med Antha innebär också att forskarna behöver de allra bästa verktygen för experimentell design och dataanalys.

Synthace har konsekvent använt JMP-programvara eftersom den erbjuder ett komplett paket av kraftfulla och flexibla SFP-verktyg och användarvänlig visuell och statistisk analys av vetenskapliga data. 

Snabba resultat

Synthaces resultat imponerar. Med en av sina partner lyckades man spara in mer än 90 % av den tid som tidigare gick åt för planering genomförande och dataaggregering. SFP-kampanjen genomfördes på en arbetsdag av en enda användare och genererade en uppsjö av data för framtida analysoptimeringar. Se case study här

Synthaces metod gör det möjligt för biologerna att arbeta mycket snabbare. Forskarna kan koncentrera sig på vetenskapen i stället för att behöva utföra arbetet manuellt eller lära sig att programmera automatiserade instrument. Synthaces kunder kan fatta rätt beslut mycket snabbare och får därmed möjlighet att framställa betydligt billigare och mer effektiva läkemedel.

Accelererande processutveckling med automatiserad design av experiment

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062