23948sdkhjf

KI-bolag skaffar gemensam styrelse

Ny ordförande och tre nya ledamöter när KI Innovations och KI Holding slår ihop styrelserna.

KI Holding och KI Innovations har tidigare haft sina egna, separata styrelser där vissa ledamöter har överlappat. Nu har företagen beslutat att styrelserna ska slås ihop med förhoppningen om en ”mer integrerad, sömlös och effektiv process”.

Ordförande för den nya styrelsen är Annika Andersson, som tidigare varit ledamot samt vice ordförande i Karolinska Institutets styrelse. I grunden är hon civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Tidigare har hon bland annat arbetat på Fjärde AP-fonden som ansvarig för ägarfrågor, information och hållbarhet. I dagsläget sitter hon även i andra styrelser på allt från startup-bolag till större, noterade företag.

Den nya styrelsen får även tre nya ledamöter. En av dem är Daniel Forslund, biträdande regionråd för Liberalerna i Region Stockholm, ordförande för Regionstyrelsens Innovations- och utvecklingsutskott samt vice ordförande för Forskningsberedningen. Han ansvarar idag för att leda Region Stockholms arbete med frågor som innovation, digitalisering, ehälsa, medicinteknik, hälsodata och life science. Han har tidigare arbetat på bland annat Regeringskansliet och Vinnova. 

En annan ny ledamot är Lisa Sennerby-Forsse, docent och tidigare adjungerad professor i växtfysiologi vid SLU, där hon var rektor under åren 2006-2015. Hon är för närvarande ordförande i Rådet för Evidensbaserad Miljöanalys vid Formas, vice ordförande i konsistoriet på KI, vice ordförande i Skogsstyrelsens styrelse, styrelseledamot i Skogssällskapet AB samt styrelseledamot i Mistra-programmet Seedbox vid Linköpings universitet.

Även Katarina Bjelke, som idag är universitetsdirektör på KI, är ny ledamot i styrelsen. Hon kommer närmast från tjänsten som universitetsdirektör på Uppsala Universitet och har tidigare varit departementsråd och chef vid forskningspolitiska enheten vid utbildningsdepartementet. I grunden har hon en tandläkarexamen från 1989 och disputerade i neuroanatomi 1997 vid KI. 

Övriga ledamöter i den nya styrelsen är Sofia Heidenberg, som driver det egna bolaget Proud Communication samt Eugen Steiner som är läkare och doktor i medicinsk vetenskap vid KI. Båda har sedan tidigare suttit i styrelsen för KI Holding.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079