23948sdkhjf

KI Innovations tar in sex nya bolag

Precisionsmedicin, läkemedel mot amyloidsjukdomar och hållbara lösningar mot infektionsbärande skadedjur – de nya bolagen har helt olika profiler.

Vinnova har gett Karolinska institutets inkubatorbolag KI Innovations utökat stöd samt fortsatt förtroende som excellent inkubator för åren 2020–2022. Det har lett till att inkubatorn nu kan ta in sex nya bolag.

De sex nya bolagen som tar plats i KI Innovations är:

Amyloidia, som utvecklar en ny metod för att detektera peptid- och proteinaggregat på molekylär nivå, samt för att mäta deras storlek och koncentration. Företagets fokus ligger på läkemedel inom amyloidfältet. Exempel på amyloidrelaterade sjukdomar är alzheimer, parkinson och creutzfeldt-jakobs sjukdom.

Leira Therapeutics, där fokus ligger på kognitiv beteendeterapi, KBT, för personer med adhd eller psykisk ohälsa. Terapin ges i flera format för att passa olika individer, i fysiska eller digitala möten, eller genom olika självhjälpsbaserade insatser via internet.

Molecular Attraction utvecklar lösningar baserade på kemikalieblandningar, som på ett hållbart sätt påverkar beteendet hos djur som kan infektera människor med olika sjukdomar. Ett exempel är myggor, som kan bära på sjukdomar som malaria, dengue och chikungunya men företaget arbetar även med lösningar för fästingar, flugor och råttor.

Omnious Nanobiosciences / Aplex Bio, som utvecklar reagens som möjliggör parallell detektion av biomarkörer på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt. 

Stratipath, där fokus ligger på individanpassad medicin genom AI-baserad precisionsdiagnostik för cancer.

Seqcure Immunology, som utvecklar en cellbaserad och skräddarsydd immunterapibehandling mot cancer. 

I KI Innovations finns i dagsläget 23 bolag, bland annat Cartana, Sigrid Therapeutics, Gesynta Pharma, Digital Diabetes Analytics och Moligo Technologies. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094