23948sdkhjf

Flera förändringar i Oncopeptides ledning

Rockad och nyrekrytering karaktäriserar bolagets tillsättning av ny vd samt forskningschef.

Marty J Duvall blir Oncopeptides nya vd och ersätter Jakob Lindberg som varit bolagets vd sedan starten 2011. Den nya vd:n kommer från uppdraget som CEO för Tocagen Inc. och har erfarenhet från olika ledande befattningar inom läkemedels- och biotech-industrin. Tidigare vd för Oncopeptides, Jakob Lindberg, tar över Christian Jacques roll som forskningschef då han fortsätter som senior rådgivare.

Läs mer om Oncopeptides jättemisson på 1,4 miljarder kronor. 

Under tisdagen lämnade bolaget in en ansökan om villkorat marknadsgodkännande till amerikanska läkemedelsmyndigheten, FDA, för melflufen i kombination med dexametason för behandling av vuxna med trippelklassrefraktärt multipelt myelom. Melflufen är den första läkemedelskandidaten som utvecklats genom bolaget patenterade PDC-plattform.

– Jag är förväntansfull inför arbetet att leda Oncopeptides genom nästa fas och engagera mig i kommersialiseringen av melflufen. Jag är imponerad av Oncopeptides starka vetenskapliga plattform och övertygande fas-2 data och är övertygad om att melflufen har potential att skapa betydande värde för patienter med multipelt myelom som i många fall saknar behandlingsalternativ, säger Marty J Duvall i ett pressmeddelande.

Utöver förändringar inom verksamhetens ledning meddelade bolaget nyligen att de från och med den 1 juli tar över Kanceras laboratorium i Solna för läkemedelsutveckling. I ett pressmeddelande skriver Oncopeptides att det är ett steg i utvecklingen av bolagets prekliniska verksamhet och flera medarbetare med passande kompetens har rekryterats från Kancera. 

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.14