23948sdkhjf

Glycorex Transplantation rekryterar ny vd

Pontus Nobréus tillträder i tjänsten som vd den 15 oktober.

På Glycorex Transplantation efterträder Pontus Nobréus den nuvarande vd:n Johan Nilsson. I 15 år har Pontus Nobréus arbetat med fokus på diagnostik- och laboratorieprodukter för bland annat sjukhus och blodbanker. Tidigare har han haft ledande tjänster på Hemocue och Svar Life Science och han har även varit stationerad i Sydafrika och USA. Närmast kommer han från Biovica i Boston där han hade rollen som Business Development Director. Pontus Nobréus är civilingenjör i grunden med en examen från Lunds Tekniska Högskola och han har en MBA från Henley Business School.

– Jag är tacksam och ödmjuk inför förtroendet att bli en del av Glycorex Transplantation och att få leda ett bolag med stort patientfokus och kvalitetsprodukter. Glycorex Transplantation har en unik kompetens inom blodbehandlingsområdet med goda tillväxtmöjligheter på såväl existerande marknader som med nya produkter. Jag ser fram emot att arbeta med bolagets kompetenta medarbetare, styrelse och samarbetspartners för att realisera tillväxtambitioner och tillsammans bidra till förbättrad livskvalitet för patienter, säger Pontus Nobréus i ett pressmeddelande. 

Den nuvarande vd:n Johan Nilsson kommer stanna kvar i bolaget men fokusera på försäljning och utveckling av nya marknader. 

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094