23948sdkhjf

WHO startar kampanj på Twitter

På sociala medier har Världshälsoorganisationen, WHO, startat en kampanj för att få fler människor att bära ansiktsmask.

Under coronapandemin har diskussionen om aniksmaskens nödvändighet diskuterats friskt i Sverige. I andra länder har frågan inte varit lika kontroversiell och på många håll har ansiktsmask sedan tidigare varit en etablerad metod för att undvika smittspridning. 

Nu har WHO startat en digital kampanj på Twitter, #WearAMask, som är både en utmaning och uppmaning för att få fler människor att börja använda ansiktsmask. WHO är positiva till  använding av medicinska ansiktmasker, även masker gjorda i tyg om det inte finns något annat alternativ. De ser gärna att flera grupper använder sig av masker för att skydda sig, framförallt vårdpersonal, personer med symtom eller misstänkt covid-19, personer över 60 år samt riskgrupper. I Sverige har Folkhälsomyndigheten däremot gjort en annan bedömning då de anser att de saknas tillräckliga bevis för att använding av ansiktsmask förhindrar smittspridning. 

Förutom uppmaningen och kampanjen #WearAMask påminner WHO sina följare att fortsätta hålla fysisk distans, fortsätta tvätta händerna, fortsätta täcka över näsa och mun vid nysning och hosta, samt fortsätta hålla sig borta från folksamlingar. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094