23948sdkhjf

Han är ny chef på Capitainer

Tom Sölch är ny operativ chef, COO, på Capitainer.

Tom Sölch har erfarenhet av försäljning och operativ verksamhet inom medtech. Han kommer närmast från en roll med fokus på försäljning hos VWR, en leverantör av laboratorieutrustning.

Capitainer har nyligen lanserat produkten Capitainer qDBS. Det är ett kort som gör det möjligt för en patient att samla exakt tio mikroliter torkat blod i hemmet. Patienten placerar då ett finger med en droppe blod över inloppsporten på qDBS-kortet som automatiskt samlar upp en exakt mängd blod, som sedan överförs automatiskt till ett DBS-papper där det ger upphov till ett torkat blodprovsprov med lång hållbarhet för senare kvantitativ bioanalys på ett laboratorium. Kortet kan skickas med vanlig post.

Företaget har tecknat distributionsavtal i USA och Europa för Capitainer qDBS.

– Vi är glada över att ha kunnat attrahera en så erfaren COO såsom Tom i detta kritiska skede av Capitainers tillväxtresa, säger Christopher Aulin, vd Capitainer. Intresset på marknaden är stort för det breda spektrum av både befintliga och nya tillämpningar av vår teknologi. Ursprungligen identifierade vi applikationer såsom terapeutisk läkemedelsövervakning, biomarkörer, genomik, alkohol- och drogtest samt antidopingtester. Numera samarbetar vi också med flera forskargrupper som är involverade i covid-19-antikroppstester och vi planerar att lansera möjligheten till egenprovtagning av antikroppar tillsammans med flera regioner i Sverige.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078