23948sdkhjf

Före detta elitspelare ny vd i Polarcool

Erik Andersson är ny vd på Polarcool, där han fram till förra veckan var affärsutvecklare.

Erik Andersson har tidigare varit elitspelare i ishockey i bland annat Skellefteå AIK och Malmö Redhawks. Han är dessutom verksam inom intresseorganisationen för svenska ishockeyspelare, Sico. Där är han även mentor för spelare som drabbats av hjärnskador. 

I grunden är Erik Andersson civilingenjör i teknisk fysik. Han har dessutom en kandidatexamen i matematisk statistik. 

– Det är ett naturligt steg att Erik nu tar över rollen som vd efter att under sin tid som affärsutvecklare gjort stort avtryck inom svensk ishockey och bidragit till avgörande framsteg för Polarcool. Att Erik har en lång professionell ishockeykarriär bakom sig samt även själv varit drabbad av hjärnskakningar, gör att han har djup förståelse för såväl marknaden som det stora medicinska behovet, säger Martin Waleij, styrelseordförande på Polarcool, i ett pressmeddelande.

I samband med att Erik Andersson tog över vd-rollen återgick Christian Strand, som varit tillförordnad vd, till sin tjänst som affärsutvecklare inom onkologi på Braincool.

Lundabaserade Polarcool utvecklar medicintekniska lösningar för behandling av idrottsskador. Fokus ligger på Polarcap System där syftet är att lindra skador från hjärnskakningar genom nedkylning.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078