23948sdkhjf

Konsultföretag med unik insikt om branschen

”Stor fördel att vara ett nordiskt bolag”

Rekryterings- och konsultföretaget Pharmarelations är svenskt men täcker hela Norden.

– I praktiken skulle vi kunna driva ett läkemedelsbolag med de kompetenser vi har i vår verksamhet. Och att vara ett nordiskt bolag har en stor fördel då vi kan jobba tillsammans över gränserna för att kunden ska få bäst konsultkompetens. Vi förenklar för de kunder som är nord­iska genom att de endast behöver en leverantör, säger Fredrik Anjou, CEO.

Möter kundens behov
Pharmarelations började med att hyra ut kommersiella kompetenser och har sedan anställt specialistkompetens allt eftersom för att utveckla verksamheten.

– Det som skiljer oss från andra konsultbolag är företags­kulturen. Vi är ett genuint och humant bolag och bryr oss om individen oavsett om det handlar om kunder, kon­sulter eller kandidater. När vi rekryterar konsulter finns två saker vi vill att de ska älska. Det ena är att utveckla människor och företag och det andra är att göra affärer. Vi ser långsiktigt på vår personal och investerar i varje individ. Det ser vi ger ett positivt resultat för vår kund, oss som företag och våra anställda, berättar Fredrik.

Unik förståelse för branschen
För att ligga i framkant som kompetenshubb och företag krävs det att kompetensen utvecklas för att möta nya krav. På Pharmarelations gör man cirka 2 000 individ­uella möten med människor från läkemedels-, bio­tech- eller medtechindustrin varje år och får med det en unik insikt och kunskap om branschen och dess utmaningar. Dessutom jobbar man internt med hand­ledning som utvecklar kompetensen hos juniora konsulter.

– Därigenom kan vi agera som brygga mellan akademin och industrin. Vi får ofta höra att ny utexaminerade bio­medicinare, apotekare etc. saknar erfarenhet av industrin och ser till at våra konsulter har var som krävs. Vidare engagerar vi oss i att kunna svara på frågor så som; vilka tjänster kommer krävas i framtiden eller vilken regula­torisk spetskompetens råder det brist på? Detta genom att hela tiden lyhört lyssna på branschen, säger Fredrik Anjou.

Fakta
Pharma Relations grundades i Sverige 1997 och har fram till i dag byggt upp en bred kundbas inom nordisk life science med dotterbolag i Norge, Finland och Dan­mark. Bolaget brinner för att hjälpa och utveckla kunder, konsulter och kandidater i olika faser av sin karriär och affärsverksamhet.

För mer information: pharmarelations.com

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079