23948sdkhjf

Sciety investerar i läkemedelsbolag

Kapitalet ska gå åt till utveckling av ett nytt läkemedel mot kronisk smärta.

Läkemedelsbolaget Pharmnovo avslutade nyligen en emission som resulterade i 22 miljoner kronor från Investerarnätverket Sciety. Även Almi Invest deltog i emissionen med 6,5 miljoner kronor. Kapitalet ska gå åt till att utveckla Pharmnovos läkemedelskandidat PN6047 mot kronisk smärta och för att utföra regulatoriska säkerhetsstudier.

Pharmnovos huvudkandidat PN6047 har visat lovande resultat i prekliniska djurförsök. Bolaget använder sig av en ny typ av selektiva deltaopioider, DORA, som ska ge effektiv smärtlindring utan biverkningar, till skillnad mot konventionella opioider.

– Pharmnovo adresserar behovet av förbättrade behandlingar mot kronisk smärta, vilket är ett växande folkhälsoproblem i hela världen. Bolaget positionerar sig tydligt genom att utveckla ett läkemedel mot neuropatisk smärta där det i dag saknas adekvata läkemedel. Pharmnovo har också ett starkt team med bakgrund inom smärtforskning och big pharma och erfarenhet av att ta läkemedelskandidater till klinik och marknad, berättar Andreas Lindblom, vd för Sciety, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078