23948sdkhjf

Gedea får klartecken för studiestart

Företaget har nu fått grönt ljus i Storbritannien för att inleda studier med sin substans för antibiokafri behandling av bakteriell vaginos.

Det är Gedea Biotechs huvudprodukt Phyph som ska prövas i en studie med 150 kvinnor som är över 18 år och har bakteriell vaginos, sedan den brittiska läkemedels- och hälsovårdsmyndigheten (MHRA) idag, måndag, gett klartecken för studien Nefertiti. Studien koordineras av Nottingham University NHS Hospitals Trust i Storbritannien och syftar i första hand att till att utvärdera läkemedlets effekt.

– Denna större studie kommer att vara avgörande för att visa att Phyph erbjuder ett effektivt och långvarigt behandlingsalternativ till antibiotika, säger företagets vd Annette Säfholm i ett pressmeddelande.

– En antibiotikafri behandling som botar kvinnor och förhindrar återfall skulle vara ett stort steg framåt. Det är därför jag är så entusiastisk över Nefertiti-prövningen eftersom vi kan ha hittat en sådan ny behandling. Det är mycket viktigt att genomföra studien på ett noggrant sätt och att kontrollera att behandlingen både är effektiv och acceptabel för kvinnor, säger Kate Walker, Clinical Associate Professor in Obstetrics, University of Nottingham.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.082