23948sdkhjf

Sprint får ännu ett patent godkänt

Sprint Bioscience har fått förhandsbesked om godkännande för ännu ett patent för sina Vps34-hämmare, som har potential att göra tumörer mer känsliga för behandling av immunonkologiska läkemedel.

Beskedet från det europeiska patentverket, EPO, om det nya patentet kompletterar två tidigare patent som beviljades i maj. Stockholmsbaserade Sprint Bioscience, med laboratorier i Huddinge, har även lämnat in motsvarande patentansökningar till patentverk i bland annat USA, Kina, Indien och Japan.

Det finns ett stort behov av att öka tumörers känslighet för attacker från immunförsvaret och här kan läkemedel som hämmar proteinet Vps34 komma att spela en viktig roll, säger Charlotte Leife, tillförordnad vd på Sprint Bioscience i ett pressmeddelande.

Patentansökan EP3672967 täcker en back-up-serie i företagets läkemedelsprojekt Vps34 och det kommande patentet är giltigt till och med 23 augusti 2038.

 Beskedet från det europeiska patentverket är ännu ett kvitto på innovationshöjden i vårt läkemedelsprojekt och stärker dess kommersiella potential ytterligare, säger Charlotte Leife.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096