23948sdkhjf

Så ska Ziccums pulvermetod för vaccin nå marknaden

Svenska Ziccum klargör sina huvudmål för i år: ett första licensavtal för vaccin och en detaljerad plan för en produktionsanläggning för torra och termostabila vacciner.

Lundbaserade Ziccum utvecklar en ny teknik för torra formuleringar av vaccin. Det innebär att man koncentrerar vaccinvätskan, torkar den och sedan blandar ut pulvret för att få hanterbara mängder en metod som enligt företaget innebär stora besparingar i framförallt elkostnader.

 Om vi jämför med frystorkning som är ett vanligt sätt att stabilisera vacciner sänker vi energikostnaden med 80 procent, sa företagets vd Göran Conradson, till Life Science Sweden i en tidigare intervju.

Nu tillkännager företaget i ett pressmeddelande sina mål för 2021:

- Att ingå ett första licensavtal avseende ett eller flera vacciner.

- Att presentera en detaljerad plan för att etablera en produktionsanläggning för fyllning och slutförpackning av torra, termostabila pulvervacciner inklusive nödvändiga partnerskap och finansieringsplan.

På 2-3 års sikt är företagets målsättning, enligt pressmeddelandet, att etablera en första anläggning i Sverige, som sedan kan kan kopieras internationellt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078