23948sdkhjf

Capitainer tar in 31 miljoner för verifiering av vaccineffekt

Medtechföretaget Capitainer räknar med en ökad efterfrågan på sin produkt för antikroppstestning och tar in nytt kapital.

Företagets produkt för antikroppstestning qDBS kan användas för att bekräfta om ett vaccin har gett effekt och Capitainer räknar nu med en stor efterfrågan då vaccin mot covid-19 rullar ut i stor skala.

Nu vill företaget bygga upp sin produktionskapacitet och sin försäljningsorganisation för att vara beredd att möta ökad efterfrågan och därför har man via en nyemission tagit in 31 miljoner kronor. Emissionen koordinerades av investerarnätverket Sciety.

– Vi är mycket glada över att vi med den senaste emissionen har säkrat ett så starkt stöd från erfarna investerare från medtech- och diagnostikindustrin. Vi tror att qDBS erbjuder en lösning på utmaningen att samla in prover i samband med vaccinering av stora populationer av individer för utvärdering av effekten av de olika vacciner som nu införs i syfte att generera antikroppar mot coronavirus, säger Capitainers ordförande Ernst Westman i ett pressmeddelande.

Artikeln är en del av vårt tema om Finans.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Medlemsnytt
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Alzheimerkonferens – Flera framsteg inom fältet
Egetis bekräftar budsamtal
Forskningsföretag går samman – vill skapa "slagkraftigt bolag"
"Sjukdomsmodifiering blir standard i Alzheimers"
Beslut idag: 17 innovationsprojekt får finansiering
Här är expertens tips inför lönesamtalet
Andra Nordiska Medier
Rent
MedTech Magazine
Recycling

Sänd till en kollega

0.329