23948sdkhjf

EQT:s köp av Recipharm nära fullbordan

Riskkapitalbolaget EQT har tagit kontroll över svenska CDMO-företaget Recipharm.

Den 14 december offentliggjorde EQT genom Roar Bid Co AB ett uppköpserbjudande till aktieägarna i Recipharm. Budet var då 220 kronor per aktie och värderades till totalt 17,9 miljarder kronor, som Life Science Sweden tidigare berättat. Budet höjdes senare till 232 kronor per aktie.

Recipharms styrelseordförande Lars Backsell och företagets vd Thomas Eldered är aktieägare i Recipharm och deltar i budet tillsammans med EQT.

På måndagen hade Roar Bidco kontroll över 95,1 procent av aktierna, och företaget har nu påkallat tvångsinlösen av resterande aktier.

Den fristående styrelsen för Recipharm har beslutat att ansöka om avnotering av bolagets B-aktie från Nasdaq Stockholm. Den 10 mars hålls en extra bolagsstämma.

Recipharm är ett CDMO-företag (Contract Development and Manufacturing Organisation) inom läkemedelsindustrin och har närmare 9 000 anställda på utvecklings- och tillverkningsanläggningar i Frankrike, Indien, Israel, Italien, Portugal, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tyskland och USA. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Artikeln är en del av vårt tema om Finans.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078