23948sdkhjf

Två nya i ledningen för Oncopeptides i Europa

Biotechbolaget Oncopeptides tillsätter nu två chefer och startar ett Early Access-program i Europa för multipelt myelom.

Oncopeptides är ett globalt bolag som arbetar med utvecklingen av läkemedel mot hematologiska sjukdomar. Bolaget stärker nu ledningen i Europa genom att tillsätta Andrea Passalacqua som Europachef och Pamela Bacon som chef för Medical Affairs, uppger företaget i ett pressmeddelande. Båda har tidigare erfarenheter inom området från bland annat tjänster på Celgene och Amgen. Andrea Passalacqua kommer närmast från en tjänst som chef för Bluebird bio i Italien.

Biotechbolaget går samtidigt ut med att det avser att starta ett Early Access-program för läkemedlet melfalan flufenamid mot multipelt myelom. Oncopeptides planerar att ansöka om godkännande för läkemedlet i Europa. Ansökan kommer grunda sig på deras studie Horizon. Men med Early Access-programmet kommer patienter i Europa under vissa omständigheter kunna få behandling med melfalan flufenamid redan tidigare. Läkare kan, för enskilda patienter, ansöka om behandling med melfalan flufenamid om de inte fått tillräckligt bra effekt av tillgängliga läkemedel.

Melfalan Flufenamid är ett peptidlänkande läkemedel för behandling mot cancerformen multipelt myelom, en typ av blodsjukdom som uppstår i benmärgen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.082