23948sdkhjf

ATMP-expert till Eliceras styrelse

Karin Hoogendoorn har valts in i styrelsen för Elicera Therapeutics.

Karin Hoogendoorn ansluter sig till immunonkologiföretaget Elicera inför den planerade börsintroduktion under första kvartalet 2021 och ska påskynda bolagets utvecklingsprogram inom nästa generations onkolytiska virus och CAR T-celler samt den färdigutvecklade iTANK-plattformen för optimering av CAR T-celler.

Karin Hoogendoorn har en doktorexamen i farmaci och 25 års erfarenhet från läkemedelsindustrin inom läkemedel för avancerad terapi (ATMP), monoklonala antikroppar och virusvektor-baserade vacciner. Hon har haft olika roller inom små, medelstora och stora läkemedelsföretag i Nederländerna, Schweiz, Sverige och Japan. Hon är medlem i International Advisory Board of the Swedish Centre for Advanced Medical Products (CAMP).

Jag är mycket glad över att ansluta mig till Elicera i denna spännande tid för både företaget och cell- och genterapi i allmänhet. Deras pipeline av läkemedelskandidater baserade på onkolytiska virus och CAR-T celler har potential att avsevärt förbättra effekten av kombinationsterapier. Samtidigt tror jag att iTANK representerar ett stort genombrott genom sin förmåga att bredda CD8+ T-cellaktivering, säger Karin Hoogendoorn, i ett pressmeddelande.

Elicera Therapeutics är immunonkologiföretag i klinisk utvecklingsfas som utvecklar cell- och genterapier för immunbaserade cancerbehandlingar.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11