23948sdkhjf

Han blir ny vd för Follicum

Lundaföretaget Follicum som utvecklar läkemedel mot oönskat håravfall och mot diabetes har rekryterat en ny vd och inrättar en ny tjänst.

Ny vd för företaget blir Kim Arvid Nielsen som i grunden är läkare bosatt i Danmark. Han är idag konsult och har tidigare arbetat på olika chefsbefattningar på bland annat Cytovac, Scandion Oncology, Serendex, Bayer, Pharmion, Ferrosan och Serono Nordic.

– Vi är väldigt glada över att ha kunnat attrahera Kim Arvid Nielsen till vd-positionen. Hans gedigna kommersiella erfarenhet och kunnande inom läkemedelsutveckling kommer stärka bolagets förmåga att utnyttja de möjligheter som ett positivt utfall i fas II-studien av FOL-005 kan föra med sig, säger Gun-Britt Fransson, styrelseordförande i Follicum.

Kim Arvid Nielsen efterträder Jan Alenfall som kommer att arbeta kvar i bolaget i minst sex månader på den nyinrättade tjänsten som Chief Scientific Officer.

– Jan Alenfalls bidrag till bolaget under sina 10 år som vd är ovärderliga, och vi är glada över att han valt att axla rollen som Chief Scientific Officer, säger Gun-Britt Fransson.

Den av Follicums läkemedelskandidater som ligger längst fram i utvecklingen är FOL-005 för behandling av oönskat håravfall. I vår väntas resultat från en fas II-studie med läkemedlet. Follicum har även läkemedelskandidater mot diabetes, som ännu befinner sig i preklinisk fas.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125