23948sdkhjf

Farmaceuternas möte ajournerat – misstroendevotum stryks

Torsdagens extra fullmäktigemöte i konfliktfyllda Sveriges Farmaceuter ajournerades. Samtidigt meddelas att misstroendevotumet mot styrelsens ordförande har dragits tillbaka.

Mötet skulle ha pågått under tre timmar på torsdagseftermiddagen, men avbröts och kommer att fortsätta på måndag den 19 april, meddelar Sveriges Farmaceuter på sin hemsida.

Innan mötet ajournerades beslutade fullmäktige att ett misstroendevotum som lagts mot ordföranden Sandra Jonsson av majoriteten i den tillfälliga styrelsen skulle strykas.

Det skedde efter en öppen och därefter en sluten omröstning, rapporterar tidningen Svensk Farmaci.

Dessutom beslutades att en stadgegrupp ska tillsättas. Valet till centrala förtroendeposter, bland dem en ny styrelse, hann däremot inte göras.

Den senaste tiden har Sveriges Farmaceuter präglats av motsättningar och maktkamp mellan apoteksfarmaceuter och farmaceuter från industrin, som Life Science tidigare berättat.

Konflikten kulminerade vid ett kaosartat fullmäktigemöte i september i fjol, då apotekssektionen utan förvarning utmanade den sittande ordföranden Ulf Janzon, med bakgrund i läkemedelsindustrin. Efter en sluten omröstning fick han lämna posten som istället gick till apotekssektionens kandidat Sandra Jonsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078