23948sdkhjf

Nytt nummer av Life Science Sweden

I det nya numret av Life Science Sweden kan du läsa om förhandlingar mellan TLV och läkemedelsföretag som inte går i mål, om den konstgjorda andningens historia och en intervju med Läkemedelsverkets nya generaldirektör.

Nu är ett nytt nummer av Life Science Sweden skickat till tryck och når snart prenumeranterna.

Ur innehållet:

En omöjlig fråga kräver svar: Hur mycket får ett levnadsår kosta? Cystisk fibros är en plågsam sjukdom som blir värre och värre med åren och som det länge har saknats botande behandling för. Men på senare år har vi sett en fantastisk forskningsutveckling och nu finns det ett läkemedel som kan hjälpa en stor andel av patienterna. Men Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket säger nej. Det är för dyrt. Vi går på djupet med hur vi bör förhålla oss till nya livsviktiga läkemedel med en prislapp som samhället inte anser sig ha råd med.

Hjärtläkaren mitt i stormen Läkemedelsverket har fått en ny generaldirektör, hjärtläkaren Björn Eriksson som närmast kommer från tjänsten som hälso- och sjukvårdsdirektör i Stockholm. När pandemin bröt ut var han ansvarig för bekämpningen av det då nya coronaviruset i Sveriges största region. I en intervju med Life Science Sweden berättar han om varför han liknade pandemin vid en storm samtidigt som Folkhälsomyndigheten talade om flacka kurvor, om sin tid på Astra Zeneca och om varför han trivs så bra med att vara hjärtmedicinare.

I numret kan du också läsa ett medicinhistoriskt reportage om konstgjord andning i gångna tider, om den nationella satsningen på precisionsmedicin, vad biotechföretag bör tänka på inför en nyemission, flera forskningsnyheter och branschnyheter och mycket annat. I det här numret medverkar Petter Hartman, Anna Törner och Björn Arvidsson med tankar och reflexioner i krönikor.

Trevlig läsning!

Samuel Lagercrantz, chefredaktör

Preumerera på Life Science Sweden och få samtidigt tillgång till alla våra låsta artiklar på webben.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078