23948sdkhjf

Ministrar möts för att tala om nordisk vaccinproduktion

Svenska ministrar ska idag, onsdag, ha ett möte med kollegor i grannländerna för att diskutera ett nordiskt samarbete för vaccinproduktion.

Nyligen publicerade Vinnova en rapport om Sveriges produktionskapacitet för vaccin och andra biologiska läkemedel, något som Life Science Sweden rapporterat om tidigare. Enligt rapporten är Sveriges förutsättningar att vara helt självförsörjande i produktion av vacciner begränsade, även om det framhålls att svenska företag är inblandade på flera håll i produktionskedan av vaccin.

Idag ska näringsminister Ibrahim Baylan (S) och utrikeshandelsminister Anna Hallberg (S) träffa ministrar i Danmark, Finland, Island och Norge för att tala om hur länderna kan samarbeta vad gäller vaccinproduktion. De svenska ministrarna kommer då att ta upp ett förslag om en pilotstudie för att ta reda på hur ländernas resurser och investeringar kan samordnas.

– Regeringen ser stora möjligheter att genom fördjupat nordiskt samarbete förbättra pandemiberedskapen och samtidigt stärka Norden som en globalt ledande life science-region, säger näringsminister Ibrahim Baylan i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094