23948sdkhjf

Positivt besked för Hansa Biopharma i Nederländerna

Lundabaserade Hansa Biopharmas transplantationsläkemedel Idefirix subventioneras och är nu tillgängligt för användning i Nederländerna, meddelar företaget.

Idefirix (imlifidase) är det första läkemedlet som desensitiserar immuniserade patienter som väntar på njurtransplantation. Genom att inaktivera immunglobulin G minskar behandlingen risken för hyperakut avstötning efter transplantation.

Förra sommaren fick Idefirix ett villkorat godkännande inom EU, och i slutet av juni i år rekommenderade NT-rådet Sveriges regioner att använda behandlingen för patienter som behöver njurtransplantation men hittills inte kunnat få det på grund av stor risk för avstötning, som Life Science Sweden tidigare rapporterat.

Processer kring prissättning och marknadstillgång är nu igång i en rad andra europeiska länder, och i Nederländerna har nu ett positivt besked kommit.

- Vi är glada att nu kunna samarbeta med vårdgivare och vårdföreträdare i Nederländerna för att erbjuda en ny möjlighet för högsensitiserade patienter som väntar på en potentiellt livsavgörande njurtransplantation, säger Henk Doude van Troostwijk, senior vice president och chief commercial officer på Hansa Biopharma, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094