23948sdkhjf

Hallå där Korbinian Löbmann

Korbinian Löbmann kommer att moderera Life Science Swedens kommande event New updates in Drug Formulation & Bioavailability den 1 september.

Korbinian Löbmann är lektor vid Köpenhamns universitet och vetenskaplig chef samt medgrundare till biotechbolaget Zerion Pharma. Han har en filosofie doktor i farmaci och har mer än tio års erfarenhet av fasta läkemedelsberedningar och utveckling av beredningsformer.

Vilka talare ser du särsklit fram emot att lyssna på New Updates?

– De talare jag är mest intresserad av är de som jag inte känner till så bra sedan tidigare. KTH-forskaren Niclas Roxheds tal, Implantable and ingestible biomedical microsystems, är jag speciellt intresserad av, mest för att jag inte har så mycket kännedom om hans ämne. Det blir intressant att lyssna på vad han gör med dessa implanterbara mikrosystem.

– Thomas Kipping från Merck känner jag väl och han brukar hålla bra tal. Han kommer att tala om ett intressant ämne och med en ny vinkel på 3D-printing av läkemedel. Det blir intressant att höra vad Merck har åstadkommit under de senaste åren.

Vad betyder det för dig att mötet ordnas fysiskt?

– Sedan mars förra året har alla möten jag deltagit i ordnats online. Förstås är det intressant att lyssna på när folk talar men det som jag saknar från möten är en chans att få prata med talarna under nätverkssessionerna och fikapauserna. Dessa möjligheter till nätverkande har jag saknat mest.

Hur har du och ditt företag påverkats av pandemin?

– I början av coronapandemin för 1,5 år sedan var vi ännu ett ganska litet företag och vi hyrde labbfaciliteter vid Köpenhamns universitet. Då påverkades vi ganska mycket när det blev lockdown i Danmark och då vi inte kunde producera någon data. Som ett litet startup- biotechbolag är det dyrbart att förlora två till tre månaders tid som kunde användas till att producera data inför nästa finansieringsrunda. Lyckligtvis förlängdes den offentliga finansieringen vilket kompenserade för de förlorade månaderna i labbet.

New updates in Drug Formulation & Bioavailability 2021

När: 1 september
Var: Köpenhamn
Kostnad: Ingen kostnad, men registrering på webben krävs.
Organisatör: Life Science Sweden
På talarlistan: Thomas Kipping, Niclas Roxhed, Susanna Abrahmsén-Alami, Ragna Berthelsen m fl.

Webb: http://www.formulationsbioavailability.com/arrangement/index.xhtml

Se mer om eventet

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.092