23948sdkhjf

Genomför PK-studie med läkemedel mot ulcerös kolit

Index Pharmaceuticals ska undersöka hur läkemedlet cobitolimod upptas hos patienter med ulcerös kolit.

Syftet med den farmakokinetisk studien (PK-studie) är undersöka det systemiska upptaget av cobitolimod vid lokal behandling av inflammation i tjocktarmen. Studien genomförs med 6 patienter med måttlig till svår ulecörs kolit. Läkemedelsverket har gett sitt godkännande till att påbörja studien.

Tidigare prekliniska och kliniska studier har visat att det systemiska upptaget av cobitolimod är mycket begränsat, vilket sannolikt bidrar till den utmärkta säkerhetsprofilen. Detta är en stor fördel jämfört med dagens systemiskt administrerade läkemedel för ulcerös kolit som kan ge allvarliga biverkningar utanför den inflammerade tjocktarmen, så kallade off-target-effekter, säger Peter Zerhouni, vd för Index Pharmaceuticals, i ett pressmeddelande.

Studien genomförs parallellt med den globala kliniska fas III-studien Conclude med cobitolimod. I studien deltar 440 patienter i över 30 länder. I studien utvärderas cobitolimod som en ny behandling för för patienter med måttlig till svår vänstersidig ulcerös kolit.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.172