23948sdkhjf

Ny medicinsk chef på Cyxone

Cornel Pater blir Chief Medical Officer (CMO).

Cornel Pater kommer från Novartis Pharma där han jobbat som Global Medical Director för klinisk utveckling. Han kommer även att ingå i ledningsgruppen. Han tillträdde den 31 augusti, 2021.

– Jag är glad över att kunna välkomna Cornel Pater till Cyxone. Som Chief Medical Officer kommer hans breda kompetens och erfarenhet av klinisk läkemedelsutveckling och genomförande av globala kliniska studier inom bland annat ledgångsreumatism och multipel skleros att vara av mycket stort värde för den fortsatta utvecklingen av våra läkemedelsprojekt,” kommenterar Tara Heitner, vd, Cyxone, i ett pressmeddelande.

Cornel Pater är läkare och specialist inom internmedicin och kardiologi. Han har en dubbelexamen i klinisk epidemiologi och folkhälsa från University of Rotterdam respektive National School for Public Health i Utrecht. Han har har under 20 år haft nykelpositioner inom läkemedelsutveckling vid bland annat Affibody, Takeda och Sandoz.

Cyxone utvecklar sjukdomsmodifierande behandlingar för sjukdomar i immunsystemet, bland annat reumatoid artrit och multipel skleros, och akuta respiratoriska sjukdomstillstånd som orsakats av virus.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109